De Gallerie

Studio van der Plas werkt hiervoor samen met Art Revisited, een uitgeverij van kunstproducten die werkt met een geavanceerde reproductietechniek. Zo hebben we een mooie collectie giclées hangen, dit zijn feitelijk unieke reproducties van een kunstwerk, gemaakt op basis van tientallen foto-opnames van een schilderij, die samen één digitaal bestand vormen waarmee het giclée wordt gemaakt.

Er zijn giclées van een selecte groep Nederlandse kunstenaars, die zowel artistiek als technisch tot de top behoren, zoals Roman Reisinger, Henk Helmantel en Marius van Dokkum. Zij richten zich met name op hedendaags realisme, oorspronkelijk een 19e eeuwse kunststroming die ernaar streefde de maatschappelijke werkelijkheid weer te geven, maar tegenwoordig een aanduiding voor figuratieve kunst die de werkelijkheid op een herkenbare wijze weergeeft. Of simpel gezegd: je ziet wat het voorstelt. Iets wat overigens niet leidt tot eenvormigheid. Want onze kunstenaars hebben allemaal hun eigen, originele visie op de werkelijkheid.

Veel mensen hebben graag kunst aan de wand. Slechts een enkeling kan zich een origineel schilderij veroorloven. Een giclée reproductie vormt dan een mooi en betaalbaar alternatief. Een alternatief dat het gevoel en de uitstraling van het origineel perfect overbrengt. De giclées worden gemaakt in een beperkte oplage; op canvas of fine art paper. Door het gebruik van kleurechte pigmenten behoudt de giclée zijn kleur onder normale omstandigheden maar liefst 75 jaar. Het zijn kwaliteitsreproducties van Nederlandse realistische kunstenaars, die zowel artistiek als technisch tot de top behoren.

De giclées van Art Revisited worden door ons op spieraam of ingerold geleverd met een door de kunstenaar gesigneerd certificaat van echtheid, of kunnen door onze eigen lijstenmaker Ben van der Plas worden ingelijst.

Giclée print Zomeravond
Gicléé print pauwen
Gicléé print stilleven
Gicléé print stilleven
Gicléé print stilleven
Gicléé print landschap